2021-tųjų metų interjero tendencijos

Na ir metai, ar ne? Nors ir 2020-ieji metai truko ganėtinai ilgai, jie mus išmokė atsižvelgti į tvarių medžiagų svarbą ir individualumą, kurie atsispindi kiekvieno žmogaus namuose. 2020-ieji mus privertė susimąstyti apie pasikeitimus namuose, todėl norime pasidžiaugti nauja pradžia kartu su Jumis ir pristatyti naujas interjero tendencijas, kurios galbūt įkvėps ir Jus atsinaujinti.

 

 

Pasaulietiškas interjeras

Dauguma žmonių per 2020-uosius metus praleido progą būti laisvi ir pakeliauti po pasaulį. Būtent dėl šios priežasties ateinančiais metais vyrauja grįžimas prie istorijos ir kelionių daromos įtakos kuriant namų erdves. „Pasaulietiškame interjere” vyrauja šiltos žemės spalvos ir natūralios medžiagos, kurios yra derinamos su laukinių gyvūnų raštų motyvais bei aksesuarais.

2021 tuju metu interjero tendencijos 2

Geltonos ir pilkos spalvų deriniai

Dvi spalvos, kurios geriausiai išreiškia „Pantone 2021” metų nuotaiką – geltona ir pilka. „Šios dvi nepriklausomos spalvos, išryškina skirtingų elementų susijungimą tarp stiprybės ir pozityvumo, kurie leidžia susimąstyti bei suteikti vilties,” sako amerikietė, Leatrice Eiseman, spalvų specialistė ir „Pantone” spalvų instituto direktorė. 

PANTONE 13-0647 Illuminating – Ryški ir žaisminga geltona spalva, pripildyta energijos.

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray – Tvirtų ir amžinų elementų simbolis, suteikiantis tvirtybės. 

2021 tuju metu interjero tendencijos

Tolimi krantai

Noras keliauti buvo beveik kiekvieno žmogaus galvoje per pastaruosius metus. „Tolimų krantų interjeras” yra įkvėptas ramaus gyvenimo būdo, palmių ir saulėto paplūdymio prisiminimais. Šiame interjere vyrauja tapetai su augalų motyvais bei subtiliai šiltais akcentais, primenančiais atostogas. 

2021 tuju metu interjero tendencijos 3

Darbo kambarys – namų židinys

Dauguma žmonių per pastaruosius metus pradėjo dirbti iš namų. Tai privertė daugelį žmonių susikurti kampelį, kuriame galėtų jaustis ne tik komfortiškai, tačiau ir galėtų susikaupti bei atlikti reikiamus darbus. Tad šiais metais yra verta atkreipti dėmesį į darbui skirtą vietą, kuri tampa pagrindiniu namų židiniu. Šioje vietoje vyrauja aiškios linijos, jaukumą kuriančios interjero detalės bei geras apšvietimas. Darbo vieta taip pat gali būti papildyta meno kūriniais bei įdomiais raštuotais tapetais.

2021 tuju metu interjero tendencijos 5

Šiuolaikinis Kantri stilius

Šis interjero stilius yra įkvėptas balanso tarp seno ir naujo. Interjere vyrauja pusiausvyra tarp tradicinio stiliaus, kuris leidžia pajausti paprastą kaimo gyvenimą bei modernaus, kuris įveda griežtesnių formų. Šiame interjere vyrauja šviesus, tačiau šiltas gintaro tonas, natūralios medžiagos bei rankų darbo siuvinėjimai, kurie suteikia interjerui jaukumo. Sendinta mediena yra pagrindinis interjero akcentas.

2021 tuju metu interjero tendencijos 1

Augalai namuose

Kaip niekada ankščiau namuose auginami augalai tapo viena iš populiariausių tendencijų. Nuo pakabinamų svyrančių vijoklių iki pūstų žiedų – augalai gali tapti nuostabia interjero detale. Namuose esantys augalai ne tik suteikia grožio, bet ir skleidžia gyvybingumą bei filtruoja orą. „Augalai yra mus supančio gyvojo pasaulio dalis, kiekvienas jų pasižymi savita chemine sudėtimi, išvaizda, aromatu, gydomosiomis savybėmis ir galų gale sukuria harmoniją namuose,” sako salono „Tarp gėlių,”  vienas iš savininkų Sigitas Mankus.

2021 tuju metu interjero tendencijos 4

Šaltiniai:

https://www.pantone.com/uk/en/color-of-the-year-2021

https://www.homesandgardens.com/news/interior-design-trends-2021

https://www.savaite.lt/namieirsode/idejos/4827-augalai-namuose-padeda-sukurti-harmonija.html

  • Dalintis!